AKTS BİLGİ PAKETİ

Müfredat ve AKTS Kredileri

Meslek Yüksek Okulu
Aşçılık Programı (İ.Ö)

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT PROGRAMI

1.Yarıyıl
Ders Kodu Dil Dersin Adı AKTS Teo+Uyg+Lab Türü
AKS101 Tür  Mesleki ve Sosyal Gelişim 0.0 1+0+0 Zorunlu
AŞP101 Tür  Beslenme İlkeleri 3.0 2+0+0 Zorunlu
AŞP103 Tür  Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2.0 2+0+0 Zorunlu
AŞP105 Tür  Temel Bilgisayar Teknikleri 5.0 2+0+2 Zorunlu
AŞP121 Tür  Mutfak Tasarımı ve Organizasyonu 2.0 2+0+0 Zorunlu
AŞP131 Tür  Gıda ve Personel Hijyeni 2.0 2+0+0 Zorunlu
AŞP132 Tür  Gıda Saklama Teknikleri 3.0 2+2+0 Zorunlu
ATA101 Tür  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2.0 2+0+0 Zorunlu
İNG101 Tür  İngilizce I 3.0 3+0+0 Zorunlu
TDB101 Tür  Türk Dili I 2.0 2+0+0 Zorunlu
Tür  Seçmeli I 6.0 2 adet Seçmeli
TOPLAM  30.0
2.Yarıyıl
Ders Kodu Dil Dersin Adı AKTS Teo+Uyg+Lab Türü
AŞP104 Tür  Mönü Planlama 4.0 2+0+0 Zorunlu
AŞP112 Tür  Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri I 6.0 2+2+0 Zorunlu
AŞP122 Tür  Soğuk Mutfak Hizmetleri 4.0 2+2+0 Zorunlu
AŞP198 Tür  Yaz Stajı(45 İşgünü) 0.0 0+0+0 Zorunlu
ATA102 Tür  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2.0 2+0+0 Zorunlu
İNG102 Tür  İngilizce II 3.0 3+0+0 Zorunlu
TDB102 Tür  Türk Dili II 2.0 2+0+0 Zorunlu
Tür  Seçmeli II 9.0 3 adet Seçmeli
TOPLAM  30.0
3.Yarıyıl
Ders Kodu Dil Dersin Adı AKTS Teo+Uyg+Lab Türü
AŞP201 Tür  Türk Mutfağı Uygulamaları 6.0 2+2+0 Zorunlu
AŞP203 Tür  Dünya Mutfakları Uygulamaları I 6.0 1+2+0 Zorunlu
AŞP211 Tür  Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II 6.0 2+2+0 Zorunlu
AŞP219 Tür  Vejeteryan Mutfak 6.0 2+0+0 Zorunlu
Tür  Seçmeli III 6.0 2 adet Seçmeli
TOPLAM  30.0
4.Yarıyıl
Ders Kodu Dil Dersin Adı AKTS Teo+Uyg+Lab Türü
AŞP204 Tür  Dünya Mutfakları Uygulamaları II 9.0 2+2+0 Zorunlu
AŞP242 Tür  Maliyet Kontrolü 5.0 2+0+0 Zorunlu
İNG222 Tür  Mesleki İngilizce 5.0 3+0+0 Zorunlu
İŞL431 Tür  Toplam Kalite Yönetimi 5.0 3+0+0 Zorunlu
Tür  Seçmeli IV 6.0 2 adet Seçmeli
TOPLAM  30.0
SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli I-II-III-IV
Ders Kodu Dil Dersin Adı AKTS Teo+Uyg+Lab Türü
AŞP111 Tür  Yiyecek Hazırlama Tekniklerine Giriş 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP141 Tür  Görgü Kuralları ve Zerafet 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP142 Tür  Yemek Süsleme Sanatı 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP151 Tür  Servis Tekniği ve Bar hizmeti 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP162 Tür  Hazır Yemek Organizasyonu 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP163 Tür  Meslek Etiği 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP232 Tür  Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP251 Tür  Gıda Mevzuatı 3.0 2+0+0 Seçmeli
AŞP254 Tür  Yiyecek İçecek Otomasyonu 3.0 3+0+0 Seçmeli
AŞP258 Tür  Pasta ve Hamur işleme Teknikleri I 3.0 2+2+0 Seçmeli
AŞP262 Tür  Et İşleme ve Pişirme Teknikleri I 3.0 2+2+0 Seçmeli
AŞP264 Tür  Et İşleme ve Pişirme Teknikleri II 3.0 2+2+0 Seçmeli
AŞP266 Tür  Unlu Gıda Üretim Teknikleri 3.0 2+2+0 Seçmeli
AŞP268 Tür  Pasta ve Hamur işleme Teknikleri II 3.0 2+2+0 Seçmeli
İŞL402 Tür  Girişimcilik 3.0 2+0+0 Seçmeli
TIP255 Tür  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği 3.0 2+0+0 Seçmeli